Auto Motor und Sport тестове на летни гуми 2018 в размер 225/45R17Y

Като стандартен размер в компактния клас 225/45R17 предлагането е голямо. На кои гуми може да разчитате и кои от тях са по-добри? Списанието Auto motor und sport изпробва 10 летни гуми през 2018 г. за да направи селекцията по-лесна.

Условия за изпитване за тест лятни гуми 2018!
Гумите бяха тествани на Audi A3 за управляемост при мокри и сухи условия, както и оценка за околната среда. Те се състоят от различни подзони. Включват спирачните разстояния, безопасността при смяна на лентата, комфорта на пътуването и съпротивлението при търкаляне. Във всяка дисциплина може да се постигне максимум 10 точки. Накрая, средната стойност на отделните стойности се изчислява, за да се определи общият клас.

Както и миналата година, Michelin Pilot Sport 4 блести с кратки спирачни дистанции на суха и влажна писта, което й дава победа. В съпротивление при търкаляне и аквапланинг, той носи само средна ефективност, но впечатлява с отлична стабилност при шофиране. По този начин с общ рейтинг 9.4 от 10 може да осигури най-горното място на подиума за втора поредна година и получава рейтинг "силно препоръчително".

Препоръчват се Continental, Falken, Pirelli и Goodyear
Continental PremiumContact 6 и Falken Azenis FK510 споделят обща оценка от 8,5 за второ място. Conti гумата показва слабости в шума на автомобила и съпротивлението при търкаляне, но убеждава с прецизно управление на волана при сухи и влажни условия. Гумата на Falken реагира малко колебливо по време на управление, но осигурява отлична мощност при спиране.

Заключение на тестовете за автомобилни летни гуми 225/45R17:
Най-голямото предизвикателство за летните гуми е влажното време. Супер добре се справя с това представителят на Falken, който се движи в средния сегмент и доказва, че не е нужно да търсите много за добра лятна гума. Следователно високата цена не е непременно показател за добро качество.
Допълнителна информация за теста можете да намерите от източника: Auto Motor und Sport

 

Галерия снимки

Предлагаме голямо разнообразие от автомобилни гуми