MICHELIN Pilot Sport 4

Новото поколение гуми, които предлагат перфектен баланс между удоволствие и безопасност
 Michelin представя на българския пазар новото поколение гуми за седани и спортни автомобили, които решават проблема с баланса между удоволствието и безопасността. MICHELIN Pilot Sport 4 е достъпна на европейския пазар за резервни части от януари 2016 г.
 Новата лятна гума MICHELIN Pilot Sport4 е проектирана така, че да отговаря на високите очаквания на клиентите, които не са готови да правят компромиси на пътя и търсят незабравимо изживяване, докато се наслаждават на шофирането, но също и прецизност на управлението и контрол във всякакви обстоятелства. Гумата MICHELIN Pilot Sport4 предлага най-високо ниво на управление и сигурност в своя клас, благодарение на използването на най-добри практики и иновативни технологии, разработени за моторните спортове.
  № 1 в управлението на сухо
  № 1 в спирането на суха и мокра настилка
 Уникален спортен дизайн
 Новата лятна гума MICHELIN Pilot Sport4 е отличен пример за прилагането на стратегията MICHELIN Total Performance, която използва иновации и модерни технологии, за да подобри множество характеристики едновременно, а не само една (например маневреност за спортна гума). Тя позволява максималното подобряване на различни работни характеристики, включително устойчивост на износване, сцепление и икономия на гориво, които водят до комфорт, безопасност и невероятно удоволствие от шофирането.
 „Подобно на много от автомобилистите, вие се наслаждавате на удоволствието от шофирането и това не трябва да бъде за сметка на която и да било друга работна характеристика, независимо дали безопасността или дългия пробег! Ето защо новата Michelin Pilot Sport4 ще бъде повратна точка при високоскоростните гуми за спортни седани и такива от висок клас.“ каза Тиери Шиш, Изпълнителен вицепрезидент „Леки и лекотоварни гуми“, Michelin.
 Технологичните нововъведения при изключително адаптивния протектор на новата гума идват от опита на Michelin в автомобилните състезания, включително Формула Е. Благодарение на изкусно проектираните динамични взаимодействия между архитектурата, шарката на протектора и материалите, протекторът непрекъснато се адаптира към пътя и по този начин осигурява оптимално управление на контактното петно.
 Въз основа на резултати от тестове, възложени от Michelin и проведени от TÜV SÜD на размер 225/45-17 94Y/W XL през април 2015 г. и на размер 225/40-18 92Y XL през юли 2015 г.
 MICHELIN Pilot Sport 4 предлага изключителни работни характеристики, които предоставят високо ниво на безопасност и отлично поведение на пътя както на сухи, така и на мокри настилки при високи скорости.
 Нововъведения при работните характеристики на новата MICHELIN Pilot Sport 4:
 Изключителна прецизност на управление: новата технология „Dynamic Response“ се състои от брекер, подсилен с комбинация от арамидни и найлонови влакна, който осигурява оптимален контрол на посоката. Благодарение на високата плътност, изключителната якост на опън (пет пъти по-устойчиви от стомана) и ниското тегло на арамидните влакна, центробежната сила при високи скорости е напълно овладяна, аконтактното петно остава едно и също, дори при високи скорости.
 Безопасност и спирачен път на влажна настилка: високото ниво на работните характеристики е постигнато чрез нова, силно хомогенна смес на протектора, включваща функционални еластомери 2 и фин силициев диоксид. Освен това широките и дълбоки надлъжни канали осигуряват ефективно отвеждане на водата по мокри пътища. Тази нова смес увеличава също пробега и горивната ефективност на гумата.
 Новата MICHELIN Pilot Sport 4 ще бъде достъпна в 19 различни размера от 17 до 18 инча през януари 2016 г., а по-късно през 2016 г. и през 2017 г. на пазара ще излязат и 19-инчови размери.

Галерия снимки

Предлагаме голямо разнообразие от автомобилни гуми