Nokian WR SUV 4

Ще преодолеете всички изненади, които Ви готви зимата

Предизвикателствата на зимата за шофьорите са много сурови. Снегът и поледиците изискват повече внимание и на първо място снабдяване на автомобила с подходящи зимни гуми. Ще ви представим гумите, с които можете да бъдете спокойни цяла зима, карайки вашия джип. Те са Nokian WR SUV 4.


Производителят
Това е фирмата Nokian Tyres, която се намира в Нокия, Финландия. Тя е известен производител на гуми не само за автомобили, но и за камиони и автобуси. Особено добре е известна с качеството на зимните си гуми. А за качеството им фирмата се грижи с изпитания, които се провеждат в единственото съоръжение за постоянни изпитания в света.


Акцентът в производството на Nokian Tyres е върху производство на гуми за смяна на износени такива и на гуми за сняг. Започнала като фабрика за дървесен пулп, сега фирмата е синоним на качество със зимните си гуми. Сегашния си вид придобива през 1988 г., като създадена джоинт венчър фирма. А името Nokian означава „на Nokia”.


Дълга история на производство на зимни гуми
Продуктите на Nokian Tyres се продават в над 60 страни. Първите зимни гуми са създадени през 1934 г. А общият брой на патентите на фирмата за зимни гуми я поставя на първо място сред производителите в тази област.


Не случайно се изтъква, че продукцията на Nokian Tyres, особено зимните им гуми, е любима тема на критиците, именно поради качествата си. Сред тях е ниската консумация на гориво.


Ще подчертаем и това, че Nokian Tyres е първата фирма, която произвежда гуми за целогодишно използване, благодарение на различните грайфери на страничната и на средната част. Единият вид грайфери е оптимизиран за зимно каране, а другият като подходящ за всички сезони.


Сезонно търсене на Nokian гуми
Търсенето на гуми произведени от Nokian, е сезонно, тъй като, както посочихме, голяма част от продукцията й са зимни гуми. Все пак фирмата компенсира това с производство и на летни гуми и на всесезонни гуми. Най-големият пазар за зимните гуми Nokian е в Русия, поради суровите зимни условия в страната.


Качествата на зимните гуми
Зимните гуми имат по-меки съставки, благодарение на които са с по-добро представяне при тръгване, спиране и управляване.


А сега по-подробно за Nokian WR SUV 4
Когато са ви необходими зимни гуми за SUV или кросоувър, най-подходящото решение са Nokian WR SUV 4. Тези гуми са предназначени специално за централноевропейските зимни условия. При шофиране по мокра настилка сцеплението е отлично и затова при сняг, дъжд и киша можете да бъдете сигурни в управляемостта на автомобила си.

 

Много важна е и устойчивостта на гумите Nokian WR SUV 4 на пробив и разкъсвания. Тя се дължи на здравата конструкция на гумите, които имат арамидни страни. Арамидът е полиамид с много висока якост и също така висока устойчивост на абразия; ще добавим към тези качества и ниската запалимост.


За тестовете, проведени с Nokian WR SUV 4, можете да се осведомите тук.

Най-добра в условия на сняг: TÜV SÜD тестове

  • ОТЛИЧНА УПРАВЛЯЕМОСТ ВЪРХУ МОКРО, СНЯГ И КИША
  • МАКСИМАЛНА СТАБИЛНОСТ И КОМФОРТ НА ШОФИРАНЕ
  • ЕКСТРЕМНА УСТОЙЧИВОСТ

* Тествано през февруари - май 2018 г. от TÜV SÜD Product Service GmbH по поръчка на Nokian Tyres. Размер на гумите: 235/60 R18 107V. Тестов автомобил: Audi Q5 2.0 TDI, Audi A8 3.0 TDI. Място на тестовете: Papenburg (D), Wachauring (A), Ivalo (FIN), Garching (D), FAKT Motion (D). Доклад No. 713121973.

 

 

Галерия снимки

Предлагаме голямо разнообразие от автомобилни гуми