Детайли за продукта

WetproofH85 195/55 R15

Категория Леки автомобили
Сезон Летни
Размер 195/55 R15
Теглови индекс 85
Скоростен индекс H
Модел Wetproof
Цена: 132.30 лв *Всички цени са с включен ДДС
Вземи сега Купи и заяви монтаж

Нашите сервизи са в 13 града: София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Сливен, Хасково, Благоевград, Враца, Кърджали и Силистра.

Според потребителско проучване на Nokian Tyres, безопасността е сред най-важните критерии при покупката на гуми. Европейските водачи на автомобили особено ценят в летните гуми доброто сцепление при суха и мокра настилка. Безопасността винаги е водеща за Nokian Tyres при разработването на нови продукти.
 „Nokian Wetproof предлагат възможно най-добрата комбинация от характеристики за сухи и мокри пътища. Успяхме съществено да подобрим сцеплението на мокър път и устойчивостта на аквапланинг, като по този начин можем да предложим на клиентите повече безопасност при шофиране на мокра настилка. Разработването на продукта ни отне повече от 4 години, а десетки прототипи бяха тествани из цяла Европа.“, споделя Ярно Рьойтио, мениджър продуктово развитие в Nokian Tyres.
Dual Zone Safety - пълен контрол на сух и мокър път
С цел постигането на по-добро представяне Nokian Wetproof имат асиметрична шарка на протектора. Тя подобрява сцеплението и осигурява добър баланс при представянето на сух и мокър път, като същевременно повишава издръжливостта и износоустойчивостта на гумите.
За да осигури максимален комфорт и първокласна безопасност, протекторът на гумата е разделен на две функционални зони. Тази нова технология, наречена Dual Zone Safety, предлага изключителен баланс при представянето на сух и мокър път. Системата Stability Zone се намира от външната страна и осигурява лесно и уверено маневриране и стабилност, докато Wet Safety Zone от вътрешната страна подобрява сцеплението на мокър път и устойчивостта на аквапланинг.
Създадена с цел подобряване на стабилността и представянето на мокър път, концепцията Responsive Lock поддържа надлъжните ребра, като позволява на водата да се оттича от тях по-свободно. Каналите на ребрата са снабдени със самозатварящи се насрещни елементи, които се притискат плътно един към друг в зоната на контакт на гумата с пътя. Този иновативен дизайн подобрява стабилността при шофиране, без да влошава представянето на мокър път.
Stability Zone – тихо и комфортно търкаляне на гумата
Дизайнът Silent Groove е иновация върху страницата на гумата, която подобрява комфорта при шофиране, като понижава нивата на шум вътре и извън автомобила. Дизайнът, наподобяващ повърхността на топка за голф, контролира въздушното обтичане на гумата и предотвратява образуването на неприятен виещ звук. Иновацията намалява въздушното съпротивление и охлажда повърхността на гумата, като повишава нейната износоустойчивост и удължава живота й.
Технологията Silent sidewall предлага специална зона върху страницата на гумата. Уникалната комбинация от каучукови смеси и структурен дизайн помага за филтриране на шума и вибрациите, идващи от повърхността на пътя, което намалява нивото на шум вътре в автомобила и допринася за по-приятното пътуване на шофьора и пътниците.
Wet Safety Zone - първокласна устойчивост на аквапланинг
Когато движеща се течност, например вода, срещне извита повърхност, тя започва да се разпространява, следвайки кривината на тази повърхност. Феноменът, известен като "ефекта на Коанда", означава, че водата може да бъде насочена да следва извивките на повърхността, вместо да тече по права линия. Когато гумата се сблъска с повече вода, отколкото грайферът може да отведе, се получава аквапланинг. Технологията Nokian Tyres Coanda ускорява отвеждането на водата, като я насочва и извежда извън гумата, и така ефективно предотвратява опасността от аквапланинг.
Каучуковата смес Aqua Hybrid също предлага допълнителна сигурност за дъждовното време. Каучуковата смес от ново поколение със силициев диоксид осигурява отлично сцепление на мокър път и пести гориво.
Полираните главни канали също допринасят за безопасността по време на дъжд. Те не само придават на гумата стилен външен вид, но и изпълняват важна функция - водата лесно и ефективно се оттича от полираните им стени.
Патентована безопасност

За повече сигурност гумата разполага с индикатор за дълбочина на протектора (DSI). Индикаторите за местоположението на гумите и тяхното налягане, които се намират в полето за информация на страницата на гумата също повишават безопасността. Там може да бъде записано работното налягане на гумите и местоположението на гумата в случай на смяна. Ново подобрение е допълнителната секция, където може да бъде записан въртящият момент за натягане на болтовете.
Новите Nokian Wetproof – спокойствие в дъждовните дни
  • Изключителна безопасност на мокър път
  • Максимален комфорт
  • Лекото търкаляне пести гориво и опазва околната среда
Главни иновации:
Технология Dual Zone Safety: Две функционални зони. Stability Zone се грижи за лесното маневриране и уверено шофиране при отлична стабилност и контрол, а Wet Safety Zone осигурява устойчивост на аквапланинг, безопасност и спокойствие на мокър път.
Концепция Responsive Lock: Каналите на ребрата са снабдени със самозатварящи се насрещни елементи, които се притискат плътно един към друг в зоната на контакт на гумата с пътя. Тези елементи поддържат надлъжните ребра, подобряват стабилността при шофиране и осигуряват ефективна устойчивост на аквапланинг, като позволяват на водата да се оттича по-свободно.
Каучукова смес Aqua Hybrid: Допълнителна сигурност за дъждовното време. Каучуковата смес от ново поколение осигурява отлично сцепление на мокър път и пести гориво.
Технология Nokian Tyres Coanda: Ефективна защита от аквапланинг. Извитият, подобен на рампа дизайн направлява и ускорява оттичането на водата от зоната на контакт на гумата с пътя.
Полирани канали. Стилни и функционални: водата лесно и ефективно се оттича от полираните главни канали на протектора.
Silent Groove Design: Повече комфорт при шофиране. Полусферичните вдлъбнатини, напомнящи тези по повърхността на топка за голф, контролират въздушното обтичане на гумата. Вдлъбнатините предотвратяват образуването на неприятен виещ звук. Тази иновация намалява нивата на шум вътре и извън автомобила.
Технология Silent sidewall: Уникална комбинация от каучукови смеси и структурен дизайн. Специалната зона върху страницата на гумата помага за потискане на шума и вибрациите, идващи от повърхността на пътя, като намалява нивото на шум вътре в автомобила.

Оставете своята оценка за продукта * Всички полета са задължителни

Сцепление на сухо
Сцепление на мокро
Усет на настилката
Прогресивност
Износване
Комфорт

Добави коментар * Всички полета са задължителни