Обслужване на автоклиматици

Зареждане, ремонт, сервиз и профилактика на автоклиматици във всички автосервизи Мotoexpert  
Автомобилната климатична система се нуждае от редовно обслужване, за да се гарантира ефективната й работа. Това е факт, който често се пропуска и много системи се проверяват само при възникване на неизправност.
В идеалния случай автоклиматикът трябва да се обслужва всяка година. Както и при другите автомобилни системи, редовните проверки позволяват откриването и диагностицирането на нередности, преди те  да предизвикат сериозни проблеми.
 
Процедура: Използваме последно поколение автоматична машини, която се закача към накрайниците на Климатичната система.
- Изтегля се фреона от системата и се претегля на електронната везна в машината;
- Машината рециклира фреона като го отделя от отработеното масло и влага;
- Вакумира системата ,като по този начин индиректно проверява херметичността в системата и изкарва от нея остатъчни газове и въздух;
- Връща обратно рециклирания фреон и добавя количеството фреон, което липсва, така че системата да е заредена с толкова количество, колкото Производителя Препоръчва.
- Когато липсва Фреон това означава, че има изпускане на системата. За целта в системата Ви ще бъде добавен оцветител. Така, след седмица работа на Климатика, оцветителя ще се разнесе из системата и ще оцвети мястото на пропускане;
Заповядайте в Автосервиза, за да отстраним причината за изтичане на фреона и Запомнете, че когато липсва фреон, има причина, и докато тя не бъде отстранена изтичането ще продължи, а Вие постоянно ще допълвате.
 
Забележка: Преди извършване на процедурата задължително сменете филтъра на Купето.
 
Процедурата се извършва веднъж годишно и е задължителна при използването на автомобила за превоз на деца и домашни любимци.

Услуги

Предлагаме голямо разнообразие от автомобилни гуми